Torsdag d. 13. februar 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Foredraget tager dig med på en rejse hvor der bliver gået i dybden med flere af Anatoliens glemte kulturer: Frygierne, lydierne, georgierne, hittit, armenerne, Uratu, Byzans, Pontisk, Seljuk, Paflagonien.

Mange af den tidlige kristendoms vigtigste steder ligger i det nuværende Tyrkiet, f.eks. den kolossale Hagia Sophia eller Aya Sofia, kirken i Istanbul der stod færdig i år 536. Det nordøstlige Tyrkiet var i 1000-tallet var domineret af den georgiske kristendom. Her findes stadig nogle få tilbageværende kirker.

Anatoliens væld af gamle kulturer og dens fantastiske historie er utrolig spændende, især den frygiske kultur og den lydiske kultur som blomstrede omkring år 750 f.v.t. Du får nu mulighed for at komme tæt på de historiske vidnesbyrd. Hvem kender ikke til sagnet om den gordiske knude - men hvem var nu lige kong Gordion? Eller kong Midas? Vi skal med ind under en gravhøj og se kongens gravkammer.

Vidste du for resten at mønter blev opfundet af lydierne?

Vi skal også høre om nutidens Tyrkiet med dets gæstfrie befolkning og de mange smukke landskaber. Kappadokien, med dets væld af klippeboliger er blot et af dem.