Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag om Jobs Bog ved Lektor Søren Holst

Dato
Tirsdag d. 11. april 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted
Rytterskolen, Østergade 1, 3660 Stenløse

Jobs Bog i Det Gamle Testamente er en fortælling om evigt aktuelle temaer i menneskelivet; skyld, lidelse, fællesskaber og om forskellen på Gud og mennesker.

I begyndelsen har Job alt, hvad hjertet begærer. Satan mener, det er derfor, at Job er gudfrygtig. 

Gud er ikke enig, men giver Satan lov til at tage alt fra Job for at se, om han stadig vil være from og gudfrygtig, hvis han mister alt. På trods af Job mister alt, selv sine børn, holder han sig stadig til Gud. Han kan endda sige ’Herren gav, Herren tog, Herrens navn være lovet.’

Pointen i Jobs Bog er, at Jobs lidelse ikke skyldes, at han har gjort noget forkert. Lidelsen er altså ikke en straf. Undertiden rammes man af smerte, lidelse, tab, uden at det er nogens skyld, hverken de andres eller ens egen.

Vi mennesker kan ikke gennemskue alt, hvad der hænder os og andre. Det er ikke altid, at tingene ’går op’, at de hænger sammen, så man kan sige, at det går den onde ondt og den gode godt. Og det kan opleves temmelig uretfærdigt!

Denne aften vil lektor i Det gamle testamente ved Teologisk Fakultet, Søren Holst, gøre os klogere på, hvad Job er for en skikkelse. Vi skal også hører om 'lidelsens problem' - hvorfor er det ondt i verden, når Gud er god.


Foredraget er del 3 i vores forårshøjskole med titlen "Hvorfor lige mig".

Ophavsret: